Festival komorne glazbe Stradun Classic

Za renomiranu hrvatsku klarinetisticu Mariju Pavlović već je postala tradicija okupljati međunarodna imena klasične glazbe u jedinstvenom prostoru Kneževa Dvora u Dubrovniku. Marija Pavlović je od 2018 ‘Artist in Residence’ u Dubrovačkom simfonijskom orkestru s kojim 2018. godine utemeljuje novi festival ‘ Stradun Classic, čija je umjetnička voditeljica.

Više u nastavku

Riječ je o vrhunskom festivalu komorne glazbe koji okuplja međunarodno priznate glazbenike iz cijeloga svijeta, koji sviraju na koncertima komorne glazbe, ali i kao solisti uz Dubrovački simfonijski orkestar. Ovim se Festivalom Dubrovnik promovira kao Grad kulture prema domaćim i stranim gostima koji imaju priliku sudjelovati u sjajnim koncertima, a posebno u nekim skladbama koje se rijetko izvode. Za dobru atmosferu i glazbu potrebni ugodni ljudi, dobri glazbenici i lijepa okolina, a Dubrovnik to sve ima – ističu već poznati solisti ovog Festivala.
Umjetnici, koji su do sada nastupili na Stradun Classic festivalu su:
violinisti: Gordan Nikolić, Daniel Rowland i Vineta Sareika; mezzo-sopranistica Renata Pokupić; čelistice Monika Leskovar, Maja Bogdanović i Celine Flamen,kontrabasist Zoran Marković; pijanistica Martina Filjak; oboist Tom Owen, hornisti Radovan Vlatković i Boštjan Lipovšek, fagotist Pieter Nuytten, dirigent Darrel Ang i šef dirigent dubrovačkog simfonijskog orkestra Marc Tardue.