Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto

27. kolovoza – 21. rujna 2021.

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto je festival organiziran od strane Dubrovačkog simfonijskog orkestra prvi put 2013. godine i već prve godine nailazi na sjajno prihvaćanje publike. Festival započinje potkraj kolovoza i traje gotovo cijeli rujan, a njegov cilj je zadržati prisutnost glazbe i kulturnog života i nakon Dubrovačkih ljetnih igara.

Read more

Jesenji glazbeni moskar

5. listopada – 29. listopada 2021.


Jesenji glazbeni moskar je festival koji se održava šestu godinu za redom a očituje se raznolikošću programa. Dubrovački simfonijski orkestar naime, vodi publiku od klasike, popularne do gypsy jazz glazbe.

Read more

Stradun Classic

26.9. - 2.10.2021.

Za renomiranu hrvatsku klarinetisticu Mariju Pavlović, već je postala tradicija okupljati međunarodna imena klasične glazbe u jedinstvenom prostoru Kneževa Dvora u Dubrovniku.

Marija Pavlović je od 2018 ‘Artist in Residence' u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, te zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u 2018. godini utemeljuje novi festival ' Stradun Classic, čija je umjetnička voditeljica.

Riječ je o vrhunskom festivalu komorne glazbe, koji okuplja međunarodno priznate glazbenike iz cijeloga svijeta, koji sviraju na koncertima komorne glazbe, ali i kao solisti uz Dubrovački simfonijski orkestar.
Članovi orkestra također imaju priliku svirati komornu glazbu sa gostujućim umjetnicima

Dubrovnik je Grad kulture i na ovaj način ga želimo promovirati u svijetu, a kreiranje glazbene čarolije je cilj ovoga festivala.

Umjetnici, koji su do sada nastupili na Stradun Classic festivalu su:
violinisti: Gordan Nikolić, Daniel Rowland i Vineta Sareika; mezzo-sopranistica Renata Pokupić;
čelistice Monika Leskovar, Maja Bogdanović i Celine Flamen,
kontrabasist Zoran Marković; pianistica Martina Filjak; oboist Tom Owen, hornisti Radovan Vlatković i Boštjan Lipovšek, fagotist Pieter Nuytten, dirigent Darrel Ang i šef dirigent dubrovačkog simfonijskog orkestra Marc Tardue.

Read more