Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto

28. kolovoza – 21. rujna 2018.

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto je festival organiziran od strane Dubrovačkog simfonijskog orkestra prvi put 2013. godine i već prve godine nailazi na sjajno prihvaćanje publike. Festival započinje potkraj kolovoza i traje gotovo cijeli rujan, a njegov cilj je zadržati prisutnost glazbe i kulturnog života i nakon Dubrovačkih ljetnih igara.

Organizator: Dubrovački simfonijski orkestar
Glazbeni direktor: Christoph Campestrini (Austrija)

Read more

Jesenji glazbeni moskar

Jesenji glazbeni moskar
27. rujna – 12. listopada 2018.


Jesenji glazbeni moskar je festival koji se održava četvrtu godinu za redom, sastoji se od četiri koncerta, a očituje se raznolikošću program. Dubrovački simfonijski orkestar naime, vodi publiku od klasike, popularne do gypsy jazz glazbe.

Read more

Stradun Classic

06.04. – 11.04.2018.
04.09.-14.09.2018.

Klarinetistica Marija Pavlović (artist in residence) jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenika novije generacije u Hrvatskoj, a u rodnom Dubrovniku zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i vrhunskim glazbenicima iz cijelog svijeta, stvarat će glazbu u dva ciklusa u 2018. godini – u travnju, a potom i u rujnu. Umjetnici koje klarinetistica dovodi u grad su oboist Tom Owen, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek, violinist Daniel Rowland, čelistica Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, pijanistica Martina Filjak, čelistica Monika Leskovar i drugi, a kao velika ljubiteljica komorne glazbe, s komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održat će i više koncerata komorne glazbe.

 

Read more