Tomislav Fačini

Tomislav Fačini (1975.), od 2014. godine honorarno obavlja poslove Glavnog dirigenta DSO-a, docent je na Odsjeku za dirigiranje Muzičke akademije u Zagrebu i šef dirigent Orkestra Hrvatske vojske od 2003. godine. Od 1994. do 2008. vodi Oratorijski zbor Crkve sv. Marka, s kojim, pored brojnih nagrada, dosiže profesionalnu kvalitetu i angažmane, s produkcijom i do 7 oratorijskih djela po sezoni.

Read more

Pavle Dešpalj, počasni dirigent DSO-a

Pavle Dešpalj, dirigent (1934.), jedan od najuglednijih hrvatskih dirigenata, prve je poduke iz glasovira, violine, kompozicije i dirigiranja dobio još kao dječak od oca, skladatelja i dirigenta Šime Dešpalja u Zadru. Diplomirao je kompoziciju u razredu Stjepana Šuleka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Godine 1962. postao je šef dirigent Simfonijskog, te 1963.

Read more

Christoph Campestrini

Austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija definira bogata glazbena tradicija njegove domovine, kao i kozmopolitsko obrazovanje koje je dobio tijekom svojih formativnih godina u New Yorku. Studirao je dirigiranje, kompoziciju, filozofiju i jezike na Juilliard School i na Sveučilištu Yale.

Read more

Noam Zur

NOAM ZUR je podjednako traženi skladatelj i dirigent i za operni i simfonijski repertoar. Njegov repertoar uključuje više od 30 opera i više od 250 simfonijskih djela iz svih stilova i razdoblja. Od 2015. Zur je glazbeni direktor i dirigent Međunarodnog festival opernih arija “Tino Pattiera” (srpanj) koji se održava u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Od 2017. godine radi na poziciji glazbenog direktora državnog orkestra Salte u Agentini.

Read more