ODRŽANI EDUKATIVNI KONCERTI PETAR I VUK U KMD

Dubrovački simfonijski orkestar održao je četiri edukativna koncerta u periodu od 10. do 12. ožujka.

Simfonijska bajka “Petar i Vuk” S. Prokofjeva privukla je više od 500 osnovnoškolaca i njihovih učitelja u Kazalište Marina Držića.

U izvedbi su sudjelovali: Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta, naratorica Marija Šegvić, a za vrijeme izvedbe prikazivala se animacija koprivničke profesorice Sandre Poštić. Priča je duhovita i zanimljiva, a poruka koju nosi ocrtava pozitivan odnos prema prirodi, okolišu, izgrađivanju prijateljskog odnosa i osjećaja za pomoć kada je ona najpotrebnija. Glavni likovi u priči su dječak Petar i njegov Djedica. Petra predstavljaju gudački instrumenti u orkestru, a ostale likove flauta (ptičicu), oboa (patku), klarinet (mačku), fagot (Djedicu), rogovi (vuka) i timpani (lovce).

Ova je simfonijska bajka nastala s ciljem educiranja mlade publike za njihov budući kulturni razvoj i interes. Djelo je doživjelo nebrojene adaptacije, uključujući i Oscarom nagrađeni kratki film iz 2007. te Grammyjem nagrađeno audio izdanje iz 2003. godine za koje su glasove posudili Bill Clinton, Mihail Gorbačov i Sophia Loren.