Veličanstvena izvedba Requiema u prepunoj crkvi Male braće

Više od 160 izvođača
Veličanstvena izvedba Requiema u prepunoj crkvi Male braće

 

Izvedbom grandioznog djela Giuseppea Verdija, „Messa da Requiem“, zaključeno je ovogodišnje izdanje manifestacije Kršćansko lice kulture. Prostor crkve Male braće bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, tako da je brojna publika koncert slušala na nogama pred vratima crkve. Bio je to prizor dostojanstven samoga djela, jednog od najznačajnijih i vjerojatno najzahtjevnijih djela u cjelokupnoj vokalno-instrumentalnoj glazbenoj literaturi.

Više od 160 izvođača sudjelovalo je u ovoj veličanstvenoj izvedbi: Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica kojemu su se pridružili i Zbor Srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca (don Dragan Filipović, zborovođa), Mješoviti zbor Studija glazbe FPMOZ SUM (Katja Krolo-Šarac, zborovođa) i Zbor župe sv. Mateja “Benedikt” (Emil Bevanda, zborovođa), četiri solista: sopranistica Alketa Cela, mezzosopranistica Sanja Anastasia, tenor Kim Jeongkyu i bas Ivan Tomašev, a sve pod ravnanjem karizmatičnog maestra Noormana Widjaje.

Na kraju koncerta dubrovački biskup mons. Roko Glasnović zatvorio je manifestaciju Kršćansko lice kulture i ususret Velikom tjednu poručio okupljenima da pokušaju otkriti i kršćansko lice koje je lice ljubavi.

Koncert je organiziran u suradnji DSO-a, Akademskog zbora Pro Musica i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, a uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.